Viseaza nesimtit de mare. Cum sa-ti faci panoul viselor.

Am auzit prima dată despre panoul de vise cu vreo 4 ani in urma. Am participat la un seminar si la un moment dat ni s-a adresat intrebarea : ‘’Care este DE CE-ul tau?’’ M-am uitat putin ciudat si nu intelegeam ce prostie mai e si asta. Cum adica ‘’vise’’ DE CE-ul tau’’? Ce legatura are afacerea cu visele? Afacerea este vorba despre obiective nicidecum despre vise. A trecut ceva timp pana am inteles care este legatura dintre acestea si cum functioneaaza ale atunci cand ai claritate. In urma unor serii de intrebari ‘’DE CE? DE CE??vei vedea cum usor usor raspunsurile apar si vei descoperi adevaratul motiv pentru care intemeiezi anumite actiuni.

Despre vise si teluti am citit multe zeci de carti si am frecventat cateva seminarii .

Visele, obiectivele și țelurile mele sunt în toate ariile vieții (Business, Relații, Bani, Sănătate, Dezvoltare Personală și Contribuție). Le vei găsi sub tot feluri de categorii la diverși autori, însă, în esență, despre același lucru este vorba –  să avem obiective pe toate planurile.

De când am descoperit importanța viselor și țelurilor, eu mi-am făcut un panou de vise , care conține imagini din viața mea ideală (pe 1 an, 3 ani, 5 ani) și pe care îl vizualizez în fiecare dimineață și seară sau cel putin lucrez la acest aspect deoarece nu sunt genul de personalitate care poate sa vizualizeze momente. Pana la urma am credinta ca voi invata si acest aspect.

Ce este un vision board

Un vision board este exact asta: un panou pe care ne dăm voie să visăm. Un panou pe care să așezăm imagini care să ne inspire, care să ne ridice atunci când credem că nu știm ce vrem, care să ne aducă aminte de scopul nostru, de drumul nostru. Eu cred cu tarie ca este o metoda directa catre Dumnezeu, o ilustrare a expresiei ‘’cere si ti se va da’’

Fie că este vorba despre familie, despre realizări personale, despre călătorii sau realizări profesionale, panoul acesta e ca un fel de panou cu butoane pe care să apăsăm conștient atunci când ne pierdem în prea multe sarcini, prea multe informații, prea multe direcții.

Suntem asaltați din toate părțile de informații despre tot felul de subiecte și credem că toate ne sunt utile, că ne trebuie. Dar oare toate ne ajută în atingerea scopurilor noastre? Cum facem să discernem ce ne e util și ce nu? Cum facem să nu mai căscăm gura minute bune pe un articol despre slăbit dacă nouă nu ne-a trecut niciodată prin minte să slăbim? Sau despre cum să tai perfect un avocado, de exemplu? Dacă ne aruncăm un ochi pe bucata asta de hârtie care cuprinde visele noastre realizăm că putem face altceva în minutele alea.

Ce să cuprindă panoul tau de vise

Simplu, vise. Dar mai e important să cuprindă câteva vise pe care știi că vrei să le atingi în perioada următoare, la care știi că lucrezi deja, care te ajută în drumul tău. Pe lângă astea poți adăuga și vise la care te gândești de ani de zile dar încă nu a venit momentul lor sau vise pe o durata mai lunga (peste 5,10,15 ani)

Cum să faci un panou de vise

Există o mulțime de ide de făcut acest panou dar sfatul meu este să o faci simplu, cu mijloacele pe care le ai la îndemână.

Eu mi-am ales casa mea de vis si locatia unde vreau sa fie, cum vreu sa arate corpul meu la greutatea ideala, care sunt locurile in care vreau sa calatoresc,persoanele care vreau sa ma intalnesc, cum sa arate partenerul ideal daca vrei,masina care o vrei si lista poate continua. Eu mai folosesc si colaje foto. Am ales fotogarfiile care pe mine ma inspira si ma ajuta sa vizualizez cu ochii mintii dorintele mele.

Dacă nu ai o idee clară a ceea ce-ti doresti, dacă crezi că ai doar unul sau două vise și nu esti sigura care e drumul, poti face un panou care să poată fi completat pe parcurs. Până la urmă și un panou de plută pe care să pui câteva fotografii este bun atâta vreme cât te inspiră.

Pentru că, până la urmă, asta e important: să avem un ghid care să ne ajute să gestionam timpul, resursele, să ne direcționeze gândurile, conexiunile.

Spor la visat ,si la realixarea lor.

Cu drag,

Cerasela.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »