Cum să NU Câștigi Prieteni și să Influențezi Oamenii

“Tips-uri revoluționare pentru a cuceri inimile și mințile celorlalți.”

Prima dată publicată în 1936, cartea lui Dale Carnegie, “Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni”, a vândut de atunci peste 30 de milioane de exemplare. Interesant este că Carnegie a declarat că a publicat cartea atunci când a realizat că mulți oameni doreau să învețe despre încrederea în sine în interacțiunile cu ceilalți. Mai mult, el îi învățase pe oameni cum să reușească în afaceri și le-a cerut dacă doresc să învețe mai multe lucruri.

Fără să dorim să îl facem pe Dale să se întoarcă în mormânt, să aruncăm o privire asupra ceea ce ne împiedică să câștigăm prieteni și să influențăm oameni.

Evită aceste 10 lucruri pentru a avea un impact pozitiv asupra oamenilor:

1. Folosirea expresiei “Are sens?” la sfârșitul unei propoziții va slăbi puterea ta de influențare. Așadar, renunță la acest obicei dacă dorești să influențezi oamenii în mod eficient.

2. Privitul într-o parte  în timpul unei întâlniri, deoarece ai două ecrane și vorbești într-unul dintre ele. Nu poți influența utilizând urechea (iubesc și ironia din această propoziție, deoarece ascultarea activă este importantă pentru influențarea oamenilor).

3. La prezentare, evită utilizarea excesivă a acelorași termeni. De exemplu, mulți oameni prezintă un grafic, de exemplu, “Așa arată câți oameni cumpără acest produs în fiecare an”, iar titlul este “Vânzări pe An”. Grafica și textul trebuie să se completeze reciproc, adică să nu fie la fel. De exemplu, titlul ar putea fi “În perioada 2021-2023, Vânzările au Crescut cu +19.5% față de ultimii 3 ani”.

4. Evită folosirea cuvintelor “Dar” sau “Totuși”. Deoarece tot ce este spus înainte de “Dar” este prostii și tot ce este spus înainte de “Totuși” este baliverne. Adu-ți aminte de asta pentru a influența oamenii.

5. Atunci când susți un argument sau o propunere, oferă câteva motive sau chiar doar una.Gândește-te la espresso versus latte. Espresso este un impact scurt și puternic. Fii mai espresso, mai puțin latte.

hot coffee, coffee mug, woman-3345394.jpg

Mai multe sfaturi pentru a te ajuta să influențezi oamenii…

1. Deleagă anumite task-uri și asigură-te întotdeauna că stabilești un termen limită clar pentru sarcinile delegate.

2. Vorbești mai mult decât asculți. Încearcă regula 43:57 (Merită să o cauți pe Google). În principiu, este important ca cealaltă persoană dintr-o conversație să simtă că ai ascultat mai mult decât ai vorbit.

3. Repeți aceeași idee sperând că, în cele din urmă, o vor înțelege. Nu face asta. Învăță alte tehnici de persuasiune pentru a te ajuta să influențezi oamenii. Există 78 de astfel de tehnici.

4. Poți pune o întrebare la care țtii deja răspunsul și speri că vor raspunde cee ace vrei tu să auzi.Nu pune întrebarea în acest caz. În schimb, recomandă sau sugerează direct.

5. Nu lua niciodată o decizie deoarece vei evita să greșești. Este adevărat, dar vei fi, de asemenea, asociată cu expresia “Te doare fundul de la gard?” (adică nu îți asumi o poziție clară). Trebuie să alegi o parte și să pui capăt acestei incertitudini.

Există lucruri pe care le putem opri să le mai facem pentru a îmbunătăți abilitatea de a influența oamenii. Ulterior, putem adopta măsuri pentru a îmbunătăți modul în care influențăm oamenii. Așadar, să începem cu etapa 1: să renunțăm la lucrurile care reduc puterea noastră de influențare.

Cu drag,

Cerasela.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »