5 Aptitudini in Network Marketing

Dezvolta aceste aptitudini pentru success in Network Marketing

Network Marketingul este o afacere cu oamenii.

Dealungul aniilor a fost etichetat chiar opusul din cauza tehniciilor de vanzare insistente. Cu toate acestea cei care activeaza in Network Marketing,lucreaza sa schimbe aceasta eticheta prin punerea nevoilor oameniilor pe primul plan. De fapt,probabil si tu ai decis sa iti incepi o afacere in mediul online cu gandul ca vrei sa ajuti mai multe persoane sa duca o viata mai buna avand un venit suplimentar, prin consumul de produse care le satisfice nevoile si nu in ultimul rand de oportunitatiile care sunt puse la dispozitia ficarei persoane care are dorinta de crestere.

Pentru a face acest lucru intr-un mod mai eficient,sunt necesare niste abilitati care se invata in timp. Forever Living Products pune la dispozitia ta programe si sesiuni de training alaturi de liderii de top si nu numai care te pot ajuta sa iti dezvolti sau sa-ti cresti aceste abilitati pentru a devenii o profesionista.

Aptitudini Importante in Network Marketing

#1: Leadership

leadership, management, guidance-4775797.jpg

Desi la inceput nu vei vedea importanta dezvoltarii abilitatii de lider, pe parcurs vei realiza ca ai nevoie de ea pentru a stii cum sa-ti cresti afacerea. Cu cat echipa ta devine mai mare cu atat au nevoie mai multa de tine pentru motivatie si indrumare pentru a ajunge la obiectivele propuse.

Fii un model

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un lider este să faca tot ce te așteapta ca echipa lui să facă. Dacă vrei ca aceștia să fie vizibili în mod constant, fa-te vizibila si tu in mod constant, inclusiv cu echipa,fi prezenta. Dacă îi încurajezi să facă anumite postari pe săptămână, ar trebui să faci si tu acelasi lucru pe săptămână. Dacă vrei ca echipa ta să prețuiască relațiile cu oamenii, este important să te vadă și pe tine facand ceva în acest sens. Acest lucru nu numai că îi ajută să-ți modeleze stilul, ci le oferă siguranta si sprijin.

Dezvolta-te personal

Dezvoltarea personală continuă este cea mai bună modalitate de a-ti dezvolta abilitățile de lider. Leadership-ul nu este doar o abilitate; este un punct culminant al abilităților care sunt adesea învățate prin experiență și prin urmărirea și imitarea liderilor pe care îi admiri cel mai mult. Vestea buna este ca se poate invata.

Citeste

Cititul este o activitate importantă, mai ales dacă vrei să prosperi în afacere. Se spune că cititorii sunt lideri. Un lucru sigur este că liderii citesc…si citesc mult. Ei își fac timp pentru a citi în fiecare zi, fie că citesc o carte pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească abilitățile, fie că citesc biografii și memorii ale liderilor pe care îi admiră ei înșiși. Poti învăța multe dintr-o carte sau un articol de revistă. Dacă nu găsești timp să citești, cărțile audio sunt o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți cunoștințele în timp ce te antrenezi, mergi la plimbare sau faci alte activitati casnice. Eu iubesc sa simt mirosul cartiilor insa imi place sa ascult si carti audio atunci cand mai am si altceva de facut. Iti recomand sa asculti aceasta carte,multe invataturi se pot lua din ea. Deasemenea in acest articol am lasat o lista cu carti foarte interesante.

Niciodata nu inceta sa inveti

Cursurile și formarea oferă o modalitate mai structurată de a-ti dezvolta abilitățile. Participa la traininguri si intalniriile online cu membrii echipei sau clubului din care faci parte pentru a-ti îmbunătăți abilitățile și pentru a învăța ceva nou.

Ia-ti un coach și un mentor

Un coach face mai mult decât să te țină pe pozitii; te poate ajuta să-ti identifici abilitățile pe care le poti îmbunătățiți și cum să faci acest lucru. Un mentor poate fi un model de la care doresti sa inveti si care il vezi ca exemplu pentru tine. Găseste un mentor care să aiba aceleasi valori ca si ale tale si success pe care ai vrea sa-l implementezi si in viata si afacerea ta.

#2 Asculta

listen, informal meeting, chatting-1702648.jpg

Ascultarea este o abilitate pe care eu personal cred ca toată lumea ar trebui să o stăpânească. Din păcate, mulți dintre noi nu suntem asa de buni ascultători . Gândeste-te la asta – când porti o conversatie cu cineva, ascultați ceea ce spune acesta sau te gândesti la răspunsul tau sau la alte idei care iti vin prin minte? Dacă este a doua varianta, poate ar fi necesar să lucrezi la a fi un mai bun ascultator. Ascultarea cuprinde mai mult decât ceea ce spune o persoană – include și modul în care o spune, limbajul corpului, cuvintele pe care le folosește etc. Dacă ești distras încercând să te gândești la o remarcă sau la o poveste a ta, s-ar putea să să ratezi o oportunitate de a ajuta cealaltă persoană.

Cum poti devenii un ascultator activ?

  • Ofera-i atentie persoanei din fata ta
  • Repeta ceea ce a spus (ex. Ceea ce vrei sa spui este….)
  • Lasa cealalta persoana sa-si termine fraza
  • Raspunde cand iti vine randul
  • Ofera-le ajutor prin recomandari

#3 Construirea Relatiilor

virtual coworkers, virtual friends, online friends-3382503.jpg

Relațiile sunt vitale in afacerea ta. Succesul tău în Network Marketing – și în viață în general – depinde de cat de stranse si puternice sunt relațiilor tale. Relațiile sunt construite pe încredere – partenerii/clientii tai trebuie să aibă încredere în tine pentru a dori să facă afaceri cu tine sau să se alăture echipei tale. Pentru a construi încredere, trebuie să fii consecvent în tot ceea ce faci – de la a lua legătura cu ei până la aflarea dorintelor și preocupărilor lor. Ei trebuie să știe că se pot baza pe tine. În timp, ei vor începe să aibă din ce în ce mai multă încredere în tine, până când vor dori sa lucreze cu tine sau sa cumpere produsele tale.

 Acele femei care vor vedea valoarea in ceea ce ai de oferit, si care te vor prezenta altor oameni grozavi care vor aprecia serviciile pe care le oferi la fel de mult ca și ei. Deși într-o lume ideală, totul pare ceva greu se atins adevarul este ca necesita timp pentru a construi acele relații. Între timp, fii consecventa – conectându-te des și în mod constant și asigurându-te că vei reveni la acele persoane cu care ai construit o relatie si nu numai,si asupra acelora care poate nu au fost pregatiti in trecut.

#4 Constuirea echipei

women, team, skyscrapers-7331785.jpg

Pe lângă clubul/grupul din care faci parte, echipa ta este esențială și pentru a creste o afacere frumoasa. Cu cât echipa este mai mare, cu atât afacerea este mai puternică. Cu toate acestea, mulți dintre cei care activeaza in Network Marketing sunt atât de concentrați pe propriile lor interese si afacere încât uită să contacteze și să construiască conexiuni cu echipa lor. Aminteste-ti, provocările cu care te-ai confruntat sau cu care inca te confrunți în afacere sunt similare cu cele cu care s-ar putea confrunta, de asemenea si echipa ta. Este important să te întâlnesti cu ei, atât individual, cât și ca grup, pentru a te asigura că sunteti pe drumul care trebuie.

Fiind la inceput de drum,sunt multe intrebari si provocari prin care partenera ta trece. De aceea este important sa comunici cu ele mereu oferindu-le ajutor si sprijin. Impartaseste cu ele experienta ta si esecuriile tale. Fiind o persoana sincera si transparenta partenerele tale se vor simti in siguranta si incurajate. Ajuta-le sa-si imparateasca si ele la randul lor cunostintele si povestea, nici nu stii cine rezoneaza cu povestea lor si cum le poate ajuta. Celebreaza fiecare victorie alaturi de ele,fie ea mica sau mare si provoaca-ti echipa sa impartaseasca idei si tipsuri pentru a le ajuta si pe celelalte member ale echipei.

#5 Vanzari

handshake, agreement, trade-3100563.jpg

Network Marketingul este despre relații și este, de asemenea si despre vânzări. Diferența dintre acesta și vânzările tradiționale este că nu încerci să intimidezi pe cineva să cumpere produsul sau serviciul pe care îl oferi. Nu există presiune în Network Marketing. Relația cu oamenii este pe primul loc, apoi vânzarea. În Network Marketing, oferim soluții pentru a ajuta cealaltă persoană. Nu îl fortam să cumpere produsul și nu îi evitam dacă acesta nu doreste produsul sau serviciul in acest moment. De fapt, chiar dacă nu cumpără de la mine sau nu se alătură echipei mele, voi continua să ma conectezi cu ei. Continuând să construiești relații, construiești încredere și, în timp, ei pot cumpăra de la tine sau te pot recomanda altor persoane.

Te pot ajuta sa iti dezvolti aceste abilitati

Iti va fi pusa la dispozitie o platforma de traininguri si resurse care te vor ajuta sa-ti dezvolti aceste abilitati plus ca le poti studia atunci cand te relaxezi,iti bei cafeaua sau chiar de pe plaja. Vei avea access la sesiuni live,grup privat de sprijin si support si posibilitatea de crestere dupa munca depusa. Te astept alaturi de mine sa creem afacerea ta online.

Distribuie acest articol cu echipa ta 😊

Incepe acum,

Cerasela x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »