Dezvoltarea personala. De unde incepi?

Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.

Dezvoltarea personala este un proces care nu se termina niciodata. Cand am inceput acest process nu prea stiam eu despre ce este vorba si sincer nici nu credeam ca aceasta ‘’dezvoltare persoanala’’ ma va ajuta in vreun fel. Insa stiti vorba aia niciodata sa nu spui niciodata,am observat niste schimbari majore. Pe langa faptul ca am mai multa incredere in mine, modul meu de cominicare s-a schimbat( nu aveam un vocabular prea frumos pentru o domnisoara,trebuie sa recunosc de care nu eram foarte mandra nici atunci si nici acum cand imi aduc aminte).

Traim intr-o lume in care informatia se afla la un click distanta insa nu are asa de multa putere daca nu vine la momentul potrivit si cel mai important daca nu este pus in practica automat nici rezultate nu vor fii.

De aceea cred cu tarie ca este mult mai usoara aceasta calatorie daca ai un plan. Iata cativa pasi importanti:

1.Viziunea– este foarte important sa stii unde vrei sa ajungi si mai ales sa ai clar in minte DE CE-ul tau.

Vor aparea momente colpesitoare in care vei avea tendinta sa renunti, pentru ca rezultatele uneori intarzie sa apara. Insa atunci cand ai un DE CE clar si maret, te vor ajuta sa ramai pe drumul pe care ai pornit.

Avand o viziune clara unde doresti sa ajungi si ceea ce vrei sa obtii, va fii un pas foarte important si totodata vei intelege care sunt abilitatiille tale si care sunt prioritatiile tale.

2.Planificare– o data ce ai clar unde vrei sa ajungi pasul urmator este CUM ajungi. O modalitate este sa stabilesti  unde vrei sa ajungi si ce calitati poti sa-ti insusesti pentru a te asigura ca ajungi acolo.Fa o analiza a acestor abilitati si pe baza acestora un plan de crestere.

arm, hand, write-1284248.jpg

3. Progres– este foarte important ca ,la anumite momente de timp sa-ti verifici progresul,care este ritumul cu care te misti si cu care se intampla lucrurile,sa observi care sunt lectiile care trebuie sa le inveti. O agenda sau un jurnal ti-ar fii de mare ajutor pentru at-i urmarii progresul.

success, traffic signs, traffic sign-479568.jpg

4. Evaluare– pentru ca dezvoltarea ta sa se miste in directia care ti-o doresti esti necesara o evaluare a a planului din cand in cand. Deoarece atunci cand ai inceput ti-ai facut un anumit plan,odata ce progresezi dorintele si cerintele se schimba,cresc.Acorda-ti timp de gandire asupra evenimentelor din viata ta,sa observi ce ai invatat din anumite experiente si daca esti din ce in ce mai aproape de visul tau.

circle, evaluation, judgement-1264717.jpg

Si pentru ca vreau ca sa-ti fie mai usor, am create pentru tine un checklist foarte simplu care sa te ajute sa iti faci un plan clar si usor de monitorizat pentru dezvoltarea ta personala.

Ca sa il descarci, Da click AICI.

Pentru mai multe intrebari despre checklist ma poti contacta la adresa de email: cerasela@ceraselaloredana.com

Cu drag,

Cerasela

1 thought on “Dezvoltarea personala. De unde incepi?”

  1. Pingback: 5 Aptitudini in Network Marketing - Cerasela Moroiu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »