… Dar nu am BANI!

In blogul de astazi m-am gandit sa vorbesc putin despre un subiect destul de des intalnit in industria noastra.

Sa zicem ca ai o conversatie cu un prospect, este foarte incantat/a de planul de marketing prezentat si totusi auzi: ‘’ Sti,suna bine si interesant insa, nu am bani’’

Te-ai intalnit si tu cu o situatie de acest fel?

La inceput eram foarte frustrata si dezamagita atunci cand cineva imi ‘’arunca’’ aceasta obiectie. Deci pot sa inteleg cum te simti.

Haide sa vedem cum putem trece frumos si elegant pe langa aceasta obiectie din partea prospectului si in acelasi timp sa-i oferim valoare.

In momentul in care am invatat cum sa tratez aceasta obiectie ‘’Nu am bani’’, sa nu mai pun asa mare accent  pe ce nu are propectul sau pe ceea ce ar putea spune,totul s-a schimbat.

Cum ar fi daca ti-as spune ca defapt 79% este vorba despre mentalitate? Ca lipsa baniilor este doar o chestie aflata in mintea ta.

In 2019 statisticiile spuneau ca numarul romaniilor cu o avere estimate la peste 1 milion de dolari a crescut de la 15.982 de persoane in luna Iunie 2018 la 31.703 la mijlocul anului 2019 conform raportului Global Wealth 2019. Totodata numarul romaniilor  cu o avere cuprinsa intre 100 milioane de dolari si un million de dolari aproape s-a triplat in intervalul analizat de la 385.000 de persoane la 1.11 milioane de persoane. In concluzie avem 32.000 de milionari . Asadar,au oamenii bani?

Vreau sa dau un mic exemplu despre diferenta de mentalitate ‘’ nu am bani, e prea scump’’. Eram in vizita la o prietena si se uita pe internet iar la un moment dat vede o rochita super si zice: ‘’Wow,ce misto e rochia asta!’’ Dupa care zice: ‘’ Poftim…. 3500 de lei? Pai eu nu am 3500 de lei pentru rochita asta’’ La care eu am intrebat-o: ‘’Hm,pai parca ziceai ca tu iei 2000 euro pe luna’’ . Ea imi raspunde:’’ Da atat iau,de ce ma intrebi?’’ Eu ii spun: ‘’ Si atunci cum poti sa zici ca nu ai 3500 lei sa iei rochia?’’ ‘’Dar eu vreau sa spun,cum sa dai 3500 lei pe o rochie?’’ Am inteles acuma,defapt asta este o alta discutie, sunt oameni care dau si 4000 de euro pe o rochie sunt altii care nu ar da nici 300 lei pe o rochie. Aici defapt una este sa spui ca nu ai bani cand defapt stai cu banii in buzunar si alta este sa spui ca e scump. Are sens?

Acestea fiind spuse am ajuns la concluzia ca oamenii au bani pentru ceea ce isi doresc cu adevarat.

Daca este sa mergem mai in profunzime al modului de operare al Universului vom intelege ca nu ducem lipsa de nimic ,mereu s-a gasit o modalitate pentru absolut orice.

Deci,e impotriva creatiei sa crezi ca exista lipsa de bani in dreptul oricarei persoane. Daca inlocuiesti gandirea de saracie cu cea de abundenta vei realiza ca mereu este o cale de a avea bani.

Exista o credinta gresita care circula printre noi cum ca ‘’daca pretul ar fi mai mic,oamenii ar fi mai interesati’’ de o afacere online,de produse,de programe,etc.  Eu vreau sa spun un lucru: pretul nu este un impediment. E vorba de certitudinea ca acea afacere,produs,program este solutia compatibila cu prospectul/clientul.

Oamenii vor plati si de sute de ori mai mult pentru ceea ce iubesc si vor face mereu rost de bani ,indiferent de pret.

As vrea ca sa accepti ca fiecare dintre noi avem anumite frici care ne impiedica sa luam anumite decizii in viata. Nu e frica de a cheltui bani.

Mai mult de atat,atunci cand tu crezi ca oamenii nu au bani ,ce crezi? Vei intalni doar persoane de acest gen. Insa daca mentalitatea ta este una de abundenta vei atrage oameni care vad valoarea si sunt dispusi sa plateasca pretul .

Persoana cu gradul de certitudine mai mare va influenta intotdeauna persoana cu gradul de certitudine mai mic.

Daca tu ai certitudinea la nivel maxim in tine,daca tu ai certitudinea la nivel maxim in produsul tau,la nivel maxim in companie, la nivel maxim in afacere, la nivel maxim in prospect/client atunci se va face transferul energetic. Eu vreau sa iei in calcul si aceasta filozofie.

Singurul lucru pentru care o persoana invoca obiectii este pentru ca nu are certitudinea ca ceea ce ii oferi tu poate functiona si pentru el/ea. Nu are certitudinea sa se miste,sa actionize. Ceea ce trebuie sa faci tu este sa ii oferi certitudinea de care clientul are nevoie. Cum poti sa cresti nivelul de certitudine? Pur si simplu devenind un produs al produsului. Trebuie sa simti ca atunci cand prospectul sta de vorba cu tine isi poate rezolva toate problemele care le are pe cap alaturi de tine. Acela trebuie sa fie nivelul tau de certitudine.

Vreau sa inchei cu o noua mentalitate :

Daca ti-a placut acest articol,ca deobicei,te rog sa-l impartasesti si cu alte persoane.

Iti doresc ca maine dimineata sa pornesti cu acest nou nivel de certitudine si mentalitate care sa te sustina in prezentarea afacerii si vanzarea produselor tale.

Succes,

Cerasela.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »