De ce Satisfacția în Carieră este Obiectivul Greșit

Satisfacția nu este suficientă

O primă asociere cu cuvântul “Satisfacție” este bunătate și pozitivitate. În opoziție cu cea rea și negativă. În opoziție cu neplăcere. Și astfel, expresii precum “Satisfacția clienților” și “Satisfacție garantată” intră în limbajul nostru ca o confirmare a caracterului pozitiv.

Dar iată problema: este “Satisfacția” cu adevărat suficientă?

Să zicem că dețin o afacere bazată pe servicii profesionale deosebite. Prin urmare, mare parte din succesul meu va depinde de recomandările primite, de recomandările clienților și de recomandările personale. Ca proprietar al afacerii, dacă obiectivul meu cu fiecare client este doar “Satisfacția clienților”, nu voi supraviețui, cu atât mai puțin voi prospera.

Pentru că satisfacția este doar satisfacție. Nu este nimic care să te entuziasmeze.

Dacă aș fi client și aș fi mulțumit, pentru mine aceasta ar fi un rezultat “după cum era de așteptat”. Și așa, nu voi face nicio recomandare. Nu voi spune lucruri negative despre serviciu. Și probabil voi spune că este în regulă sau chiar bun, dacă mi se cere o părere, dar nu voi face eforturi să împărtășesc experiența mea satisfăcătoare. Și cu siguranță nu voi vorbi cu entuziasm despre experiența mea satisfăcătoare.

Aș face asta doar dacă aș fi uimit de nivelul serviciului. Acesta trebuie să fie obiectivul meu.

Și astfel îmi doresc să te simți și tu în legătură cu următorul tău obiectiv în cariera ta.

Așadar, nu, “Satisfacția” nu este suficientă. Nu când vine vorba de cariera ta.

Pentru că este doar “după cum era de așteptat”. Este lipsită de energie și entuziasm. Nu te va entuziasma. Și cine vrea asta pentru următorul pas în carieră?

Pentru a fi energizată și entuziasmată, motivată și inspirată, puternică și rezistentă, obiectivul tău trebuie să fie BUCURIA, UIMIREA în cariera ta.

Iată câteva idei pentru a te îndruma pe calea Uimirii în carieră.

Amplifică obiectivul

goals, setting, office-2691265.jpg

De multe ori, nu mergem suficient de departe sau suficient de adânc în viziunea și stabilirea obiectivelor noastre în carieră. Și atunci când nu mergem suficient de departe, cel mai bun lucru la care putem spera este să atingem obiectivul nostru – prin definiție, deja mult mai puțin decât potențialul nostru maxim. Iar cel mai rău este că nu facem nimic, nu realizăm nimic și ne frustrăm cu întreaga idee a obiectivelor – pentru că nimeni nu se entuziasmează cu privire la obiectivele mediocre.

Deci, fă următorul lucru: ia-ți obiectivul în varianta care ți-a trecut prima data prin minte. Și AMPLIFICĂ-L, în fiecare aspect care contează – și va fi diferit în funcție de obiectiv și de persoană, dar poți începe cu factori precum semnificație, impact, influență, emoțional, fizic, spiritual, financiar. Provocă-te și extinde-ți ambițiile. Măcar de două ori mai mari, dar odată ce înveți să gândești pe scară mare, fă-le de zece ori mai mari.

Alinează-te cu valorile tale.

business, performance, values-3208596.jpg

Atunci când suntem în armonie cu obiectivele noastre (oricare ar fi acestea, nu doar obiective de carieră), avem o rezonanță a valorilor. Atunci când spunem că vrem să realizăm ceva și nu se întâmplă, suntem în conflict de valori. Valorile ne ghidează toate deciziile și intențiile importante și, dacă nu sunt clar definite astăzi, mi se va nega bucuria în carieră în viitor. Lucruri evidente – dar uneori, atât de evidente încât nu le observăm, acolo unde  nu ne gândim să acordăm atenție. Așa că, observă, îndreaptă-ți atenția către obiectivul tău.

Fă următorul lucru acum: completează o Evaluare a Valorilor. Fii clară în privința a Top 6 Valori de bază. Și în special, concentrează-te asupra valorilor tale personale de bază, în loc de valorile globale (politică, democrație, etc.). Cu lista ta de valori de bază, reflectă profund asupra modului în care aceste valori pot și trebuie să se manifeste: în rolul tău zilnic și în cariera ta pe termen lung.

Împreună cu această activitate, construiește și o listă a valorilor în care crede compania ta viitoare. Și nu doar în scris, ci valorile în care compania trebuie să TRĂIASCĂ ÎN FIECARE ZI.

Concentrează-te pe a face o diferență.

diversity, people, heads-5582454.jpg

Ce impact dorești să aibă munca ta asupra celor mai apropiați de tine, asupra cercului tău, asupra comunității mai largi și asupra lumii în ansamblu? Ce diferență vrei să faci? Când te vei uita înapoi la munca ta de o viață, ce va fi diferit în mod pozitiv ca rezultat?

Diferența pe care vrem să o facem în lume este un factor puternic de motivație pentru:

Scop, misiune, semnificație, contribuție. Toate acestea sunt factori puternici care alimentează o carieră pe termen lung. Și toți acești factori pot fi accesibili cel mai ușor prin ideea de a face o diferență. Suficient spus.

Adaugă puțină ”Mirare”.

surprised, astonished, smiley-1988744.jpg

“Ma întreb …” este o modalitate atât de delicată prin care Sinele Mare îi cere Sineleui Mic să experimenteze și să exploreze. Să gândească în mod expansiv fără a se simți copleșit. Să gândească mare, fără a se complica. Găsește un partener de gândire și încearcă și tu.

Maximizează lucrurile care îți dau energie. Minimizează lucrurile care te epuizează.

Dacă vrei să-ți ridici cariera de la un simplu nivel de satisfacție la unul uimitor, plin de bucurie și deplin împlinitor, uită-te la lucrurile care îți dau energie într-o zi și la cele care te epuizează. Fă acest lucru acum, în această săptămână. Începe o listă pe telefonul tău. Și de la momentul în care te trezești până în momentul în care te pregătești să te odihnești seara, observă și notează lucrurile care îți dau energie și cele care te epuizează. Dacă notezi totul – și vei deveni tot mai bună în a observa, odată ce începi – va fi o experiență iluminatoare.

Lucruri mari, lucruri mici, oameni, locuri, comunități, atitudini, gânduri, idei, mediu, setări și lista poate continua la nesfârșit. Dar singura ta regulă este că ORICE trebuie trecut pe listă. Fă acest exercițiu câteva zile și vei primi indicii puternice despre ceea ce trebuie să păstrezi, să adaugi, să reduci și să elimini. Desigur, poți face multe dintre aceste schimbări chiar acum. Și îți recomand să o faci: mult mai ușor să observi următorul tău pas în carieră plin de bucurie pornind de la o stare de energie și flux. Dar introdu aceste aspecte fundamentale și în criteriile tale de validare pentru următoarea schimbare în carieră.

Și ingredientul magic…..

magic, wand, hat-154526.jpg

O lecție importantă pe care am învățat-o de-a lungul anilor, lucrând cu cei care caută să-și schimbe cariera sau să avanseze în carieră,este că lumea este gata să ne ofere ceea ce vrem, dacă doar am cere. Deci, ia această lecție la inimă: CURAJUL este cheia pentru a atinge Uimirea în Carieră.

Cum facem asta? Cum aducem mai mult curaj? Prin practică. La fel ca orice mușchi, trebuie lucrat. Deci, de acum încolo, începând de azi: Ia orice acțiune pe care o ai pe listă și provoacă-te să o faci mai îndrăzneață. Ia orice decizie pe care o ai și alege varianta cea mai îndrăzneață a ei. Ia orice dilemă și alege întotdeauna varianta îndrăzneață. Și la începutul fiecărei zile, pune-ți întrebarea: Ce acțiune îndrăzneață aș putea întreprinde astăzi care m-ar duce mai aproape de Uimirea în Carieră?

Mulțumesc pentru lectură!

Apreciez cu adevărat faptul că ai citit.

Cu drag,

Cerasela x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »