Network Marketing. De Ce Acum?

Te-ai gândit să  te alături miilor de antreprenori în Network Marketing dar nu știi de unde să începi?

Te încântă idea de a face bani lucrând după condițiile tale dar nu vrei să pari o persoană care mereu vinde? Ești interesata însa o voce în capul tău spune: ‘’Oh, dar eu nu sunt agent de vânzări’’?

Mulți oameni sunt interesați de Network Marketing  acum mai mult ca niciodată, mai ales dacă ei sau un membru al familiei au fost afectați economic de COVID-19. De ce? Network Marketing-ul oferă oamenilor o oportunitate de a câștiga bani lucrând pentru ei înșiși. Ei pot crea o afacere – fie cu normă întreagă, fie în paralel cu jobul actual – care îi ajută să-și atingă obiectivele financiare. Dacă ai ezitat până acum să te alături acestei industrii, acum este momentul să îți explorezi posibilitățile.

Ce este atât de atrăgător la Network Marketing?

working, female, work-791849.jpg

Ai încercat vreodată un produs sau un serviciu de care ai fost mulțumită? Parcă îți venea să strigi în gura și să le fi spus tuturor celor pe care îi cunoști despre rezultatele pe care le-ai experimentat. Oamenii cu care ai împartășit entuziasmul tău poate chiar au dorit să testeze pe pielea lor produsele despre care vorbești cu atâta convingere. Este posibil să fi achiziționat chiar produsul sau serviciul pe baza recomandării tale! Dacă ți s-a întâmplat asta, ești perfectă pentru Network Marketing.

Când oamenii se gândesc la Network Marketing, se gândesc adesea la vânzări și la presiunea care trebuie să o pună pe prieteni și familie. Prea mulți oameni au fost arși de tactica tradițională de vânzări de a se concentra pe vânzare în detrimentul relației. Ai cumpărat vreodată ceva de la cineva doar pentru că nu ai mai dorit să te deranjeze să cumperi de la ei?

Este super enervant, nu-i așa?

Deși există oameni în industrie care încă vând astfel, cel mai bun mod de a construi o afacere în Network Marketing este să lucrezi mai întâi la cum să constuiești relații. La urma urmei, cu cât relațiile tale sunt mai bune, cu atât vor fi mai multe șanse ca fie să cumpere de la tine, fie să te recomande prietenilor și familiei lor. Ce modalitate mai bună de a construi o afacere decât arătând oamenilor la care țin cât de mult îi apreciezi?

De ce oamenii iubesc Network Marketingul?

business, office, training-3694993.jpg

Pentru mulți, Network Marketingul înseamnă libertate – libertatea de a câștiga bani în plus pentru a-i ajuta să-și atingă visele și obiectivele financiare. Libertatea de a nu avea un șef pe spate timp de opt ore pe zi. Sau, libertatea de a alege propriile ore fară să ceri aprobarea șefului.

Construirea unei afaceri de Network Marketing de succes necesită timp, răbdare și pregătire. Este nevoie de un angajament pentru a rămâne consecvent și a construi o relație, chiar dacă nu duce la o vânzare de fiecare dată. În loc să te concentrezi doar pe a face o vânzare, te concentrezi pe cum poți ajuta cealaltă persoană și pe a construi încredere.

Concepții greșite pe care oamenii le au atunci când încep o afacere în Network Marketing

wrong, choice, rejection-2426935.jpg

Cei mai mulți dintre noi am intrat în această industrie cu noțiuni preconcepute despre Network Marketing. Iată câteva dintre cele mai comune:

„Cunosc doar un număr limitat de oameni”.

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când încep în Network Marketing este să creadă că,cunosc un număr limitat de oameni. Majoritatea oamenilor cred că cunosc doar o cantitate limitată de oameni și, odată ce i-au contactat pe toți, asta este tot. Vestea bună este că defapt este exact contrariul, nelimitată. Oamenii pe care tu îi cunoști, cunosc și ei la rândul lor alți oameni grozavi cărora le-ar plăcea să afle mai multe despre produsul sau serviciul tău și despre oportunitățile pe care le poți oferi. Pe măsură ce constuiești relațiile cu oamenii din cercul tău, cere-le să te prezinte și altor persoane pe care ei le cunosc și care ar putea fi interesate de ceea ce aveți de oferit. Sigur, s-ar putea să-ți pară ciudat prima dată când întrebi, dar cei mai mari susținători ar fi onorați să împărtășească produsele și serviciile cu persoanele lor preferate. Probabil că mulți deja vorbesc despre produsele tale sau serviciile pe care le oferi. Tot ce trebuie să faci este să întrebi.

‘’Nu trebuie să imi aloc timp pentru afacerea mea’’

În calitate de proprietar de afaceri, afacerea ta este întotdeauna în mintea ta, în special, gândindu-te la modalitați de cum poți să te extinzi. Generarea de clienți este esențială pentru dezvoltarea oricărui tip de afacere. În Network Marketing, generarea de clienți potențiali are loc în timpul unei ore pe care o aloci în fiecare zi pentru a contacta persoanele cu care deja ai avut o discuție sau care au folosit produsele sau serviviile tale anterior. Totul este să faci ziua mai frumoasă cuiva – nu să faci o vânzare sau să promovezi noi produse sau servicii. Este vorba de socializare. Asta este. Nu este vorba de a urmării doar să faci vânzare sau să ai așteptări de a vinde – doar urări prietenoase de bine. Dacă se întâmplă să faci o vânzare, este grozav! Cu toate acestea, este important să reții că acest timp este alocat pentru construirea încrederii, pentru a intra în legătură cu clienții, potențialii clienți și partenerii pentru a vedea cum îi poți ajuta.

Ce se întâmplă dacă nu ai o oră întreagă pentru a face toate acestea? Este în regulă. Împarte-le  în segmente mai mici de 15 minute, 30 de minute sau pentru oricât ai timp pe parcursul zilei. Ideea este să îți iei ceva timp din zi pentru a te angaja în afacerea ta.

„Puterea nu vine din ceea ce poți face. Forța vine din depășirea lucrurilor pe care credeai că nu le poți face.”

‘’Nu te angajezi în dezvoltarea persoanală’’

Pe măsură ce acumulezi mai multe informații, la fel și afacerea ta va crește. Dacă dorești să atingi toate obiectivele pe care le ai pentru afacerea ta, este esențial să lucrezi și la dezvoltarea profesionlă. Citește cărți despre oameni de succes (sau ascultă carți audio) pentru a învăța și adopta obiceiuri de succes. Ascultă podcasturi motivaționale și muzică care te încurajează să reușești. Participă la meeting-uri și cursuri care te ajută să crești atât tu cât și afacerea ta. Când  îți iei angajamentul să crești și să te dezvolți, vei dobândi abilitățile și instrumentele importante de care ai nevoie pentru a te pregăti pentru a-ți crește si dezvolta afacerea. Când aplici aceste abilități, vei fi uimită de cât de mult poți să-ți dezvolți afacerea.

‘’Bazează-te pe cercul tău de prieteni’’

Dacă doriți ca afacerea ta în Network Marketing să crească, trebuie să-ți constuiești o echipa puternică și motivată. Asta înseamnă să construiești încredere și să aprofundezi relațiile tale cu oamenii din cercul tau și să aduci mai mulți oameni alături de tine.

După cum am menționat mai sus, posibilitații sunt nelimitate,oameni găsim peste tot. Poți să cunoști mai multe persoane fie de la biserică, la șoala copiilor tăi,la sala de sport sau în comunitatea din care faci parte. O altă modalitate este să cereți recomandări de la persoanele din cercul tău care sunt cei mai mari susținători ai tăi și al produselor tale. În primul rând, dacă prietenul lor te cunoaște deja și are încredere în tine, este mai probabil că ei să aibă încredere în recomandarea lor. În al doilea rând, ei sunt deja familiarizați cu tine și afacerea ta și oricum ar fi fost curioși să încerce.

‘’Comunicare consecventă’’

Pentru a construi încredere (și, în cele din urmă, clienți loiali) trebuie să menți o bună comunicare cu oamenii din cercul tău de cunoscuți. Asta nu înseamnă că trebuie să îi suni, să le trimiți mesaje sau să le trimiți un e-mail tot timpul. Înseamnă doar că te conectezi cu ei în mod regulat la un nivel adecvat în funcție de relația pe care o ai cu aceștia. De exemplu, nu ați trimite mesaje cuiva pe care tocmai l-ai întâlnit în fiecare săptămână (cu excepția cazului în care, desigur, este foarte interest de ceea ce ai tu de oferit).

Problema este că deseori suntem atât de ocupați încât uităm să-i contactăm. Putem să programăm mental să contactăm pe cineva într-o lună sau două și apoi să uităm complet de asta. Viața este destul de agitată iar noi ne concentrăm pe familie și afacere încât câteodată uităm de aceste mici detalii atât de importante.

Te pot ajuta să-ți creezi propriul tău program în care să-ti dezvolți activitatea în Network Marketing. Să rămâi conectată cu clienții sau potențialii clienți și în același timp să ajuăm și membrii echipei tale să crească și să se dezvolte. Dacă nu ești sigură cum să începi sau cum să abordezi anumite situatii,voi fi alături de tine. Alocă o oră în fiecare zi pentru a te conecta cu oameni noi cît și cu cei cu care ai conversat ulterior.

Te aștep să creem împreuna un plan exact după nevoile tale.

O săptămână minunată,

Cerasela x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »